Uden Centrum het beste alternatief voor de grote stad!

Uden Centrum het beste alternatief voor de grote stad! 0
Uden Centrum het beste alternatief voor de grote stad! 0

Meer informatie

Voor een dagje gezellig en uitgebreid winkelen ga je bij voorkeur naar een compact en levendig centrum, met een groot en gevarieerd winkelaanbod, nauwelijks leegstand, uitgebreide horeca en uitstekende parkeergelegenheid. In Uden Centrum, centraal gelegen in de stedendriehoek Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch, vind je het allemaal. Dus waarom kiezen voor een grote stad, als Uden Centrum alles in huis heeft voor onbezorgde dag shoppen en genieten?

Er zijn liefst ruim 230 winkels, waaronder een groot aantal populaire grootwinkelbedrijven als WE, H&M, Costes, Cotton Club, C&A, Amac, Rituals, The Sting, Only en nog veel meer. Maar ook unieke speciaalzaken en meer dan zestig horecagelegenheden; van lunchroom tot toprestaurant, er valt voor iedereen veel te genieten.

Veelzijdig aanbod

Dat ruime en veelzijdige aanbod van horeca maakt Uden Centrum tot een Bourgondisch hart binnen de regio. Daarnaast is het omliggende toeristische (natuur)gebied De Maashorst, het Oergebied in Brabant, een magneet voor toeristen en dagjesmensen. Ook in cultureel opzicht is Uden met een fraai theater, concertzaal, museum, grootse zomerkermis en tal van evenementen met regionale aantrekkingskracht, een fijne plaats om te zijn dat opvallend veel publiek van buiten trekt. Zo’n twee derde deel van de bezoekers aan het centrum komt van buiten Uden.

Vertrouwde gevoel

Uden heeft dus een aantrekkelijk centrum met weinig leegstand waar alles voorhanden is, maar bovenal is het een plaats waar de Brabantse gemoedelijkheid nog volop leeft. Zelfs bij een eerste bezoek geeft Uden Centrum je meteen het vertrouwde gevoel dat je er al eens eerder bent geweest. Dat ervaar je vooral doordat je er als gast open en vriendelijk wordt ontvangen. Er is altijd tijd voor een praatje. Dat maakt Uden Centrum sinds jaar en dag het commerciële en recreatieve hart van de regio, met een flinke reikwijdte tot ver buiten de gemeentegrens. In 2020 bracht dit Uden dan ook een nominatie voor Beste Middelgrote Binnenstad van Nederland en beoordeelden bezoekers het centrum ook nog eens met een dikke acht.

Parkeren in Uden

Kom je met de auto? Dan ben je vanaf de A50 in slechts enkele minuten op je bestemming in het hart van Uden. Er zijn altijd voldoende parkeermogelijkheden in het centrum, je kunt zelfs parkeren op de Markt. Parkeren kost slechts 1 euro per uur, het laagste parkeertarief van Brabant. En als je bereid bent om slechts vijf tot tien minuten te lopen, kun je zelfs gratis parkeren. Uden is natuurlijk ook uitstekend bereikbaar via het OV-netwerk. Of op de fiets via nieuwe snelfietspaden en met een bewaakte fietsenstalling in het centrum.

Zien wat Uden Centrum je allemaal te bieden heeft? Neem dan een kijkje op deze website. 


Publicatiedatum: 13 March 2023 14:32

Blijf op de hoogte en volg ons