Uden Centrum het beste alternatief voor de grote stad!

Uden Centrum het beste alternatief voor de grote stad! 0
Uden Centrum het beste alternatief voor de grote stad! 0

Uden Centrum het levendig alternatief voor de grote stad!

De zomermaanden zijn perfect voor het maken van een citytrip in eigen land. Wil je niet de drukte (en de hoge parkeerprijzen) van een grote stad, maar er wel op uit in een bruisend centrum vol verrassingen? Dan is het compacte en levendige Uden zeker een bezoekje waard.

Uit onderzoek blijkt dat Nederlanders tijdens een weekendje of dagje weg vooral waarde hechten aan bezienswaardigheden, culturele activiteiten, lekker eten en shoppen. Met een variërend museum- en theateraanbod, ruim 60 horecazaken en meer dan 230 winkels, komt dit alles in Uden Centrum samen.

Hoge winkeldichtheid en culinaire verwennerij
Het centrum kent een historisch lage leegstand, wat bijdraagt aan de gewaardeerde sfeer en uitstraling. Naast een groot aantal populaire winkelketens als WE, H&M, Costes, Cotton Club, C&A, Amac, Rituals, The Sting en Only, vind je in het Hart van Uden ook talloze bijzondere boetiekjes.

Nu de zomer is aangebroken, hebben veel van de gastvrije horecazaken hun terras geopend. Of je nu een hapje en een drankje wil doen of uitgebreid bourgondisch wil genieten: in het charmante centrum komt iedereen aan zijn trekken.

Altijd iets te doen
Maar er is meer. In het levendige centrum vinden namelijk het hele jaar door vele evenementen plaats. Naast de vele activiteiten die door de horecagelegenheden worden georganiseerd heeft het hart van Uden het oudste poppodia van Brabant, een groot theater en Mega Kermis Uden (dit jaar van 14 tot en met 23 juli) – met meer dan honderd attracties verdeeld over vijf pleinen – de grootste uit de regio.

Iedere laatste zondag van de maand is het koopzondag. Tijdens de koopzondagen wordt er door de lokale ondernemers van alles georganiseerd. Activiteiten als Fiesta de la Vida, Brabants Kampioenschap Living Statues, Uden on Wheels en Spooktaculair trekken jaarlijks vele bezoekers uit de grote regio.

Van muziek, Braziliaanse danseressen, (kinder-)workshops, foodfestivals en unieke decoratie in de zomer tot sfeervolle kerstverlichting en gezellige events (zoals Uden on ice) in de winter. In het centrum is 365 dagen per jaar van alles te doen en te beleven.

Ook voor mensen die van groen houden en even lekker de rust op willen zoeken, is de omgeving een verademing. Uden zelf mocht zich al ooit de groenste stad van Nederland en zelfs Europa noemen. Het centrum zelf is ook een oase van groen en zijn er recent nog grote bomen geplaatst en gevels vergroend. Maar het omliggende natuurgebied De Maashorst is zeker ook een bezoekje waard. In het Brabantse oergebied kun je heerlijk fietsen, wandelen en even helemaal tot rust komen.

Centraal en bereikbaar
Uden Centrum is centraal gelegen in de stedendriehoek Nijmegen, Eindhoven en Den Bosch. Via de A50 is de stad uitstekend te bereiken. Uden kent bovendien het laagste parkeertarief van Brabant. Voor minder dan één euro per uur kun je je auto kwijt. Vind je het niet erg om vijf of tien minuten te lopen? Dan parkeer je zelfs helemaal gratis. Ook met het OV of op de fiets is het centrum prima te bereiken.

In 2020 werd Uden genomineerd voor Beste Middelgrote Stad van Nederland. Veel mensen uit de regio weten het gezellige centrum te vinden. Zo’n twee derde deel van het publiek komt van buiten Uden. Bezoekers zijn erg enthousiast; het centrum wordt door gasten gemiddeld met een dikke acht beoordeeld. Kijk op Hart van Uden voor meer informatie of plan meteen je bezoek aan deze aantrekkelijke stad.

Zien wat Uden Centrum je allemaal te bieden heeft? Neem dan een kijkje op deze website. 


Publicatiedatum: 13 March 2023 14:32

Blijf op de hoogte en volg ons