Doe mee & Win! Koopstromen onderzoek 2021

Doe mee & Win! Koopstromen onderzoek 2021 0
Doe mee & Win! Koopstromen onderzoek 2021 0

Meer informatie

Koopstromenonderzoek Noord-Brabant van start
In de provincie Noord-Brabant is een groot onderzoek gestart naar koopgedrag. Ook de gemeente Uden doet mee aan dit onderzoek.

De detailhandel is de afgelopen jaren veranderd. Waar het online winkelen een sterke groei heeft doorgemaakt, is op straat vaker leegstand zichtbaar en veranderen winkels in bijvoorbeeld horeca of woningen. Gemeenten en provincie zetten zich samen met winkeliers in voor aantrekkelijke binnensteden, dorpscentra en een compleet winkelaanbod. Om dit zo goed mogelijk te doen, is periodiek onderzoek naar koopgedrag van groot belang.

Daarom start in Noord-Brabant een grootschalig onderzoek. Dat onderzoek brengt in beeld waar inwoners boodschappen doen, winkelen en doelgerichte aankopen doen en hoe tevreden ze zijn over de verschillende aankooplocaties. Deze informatie brengt het functioneren en de aantrekkelijkheid van winkelgebieden in beeld en helpt daarmee gemeenten en provincie bij het versterken en verbeteren van winkelvoorzieningen.

Deelnemers gezocht
Het onderzoek wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau I&O Research. Inwoners uit Uden worden door hen uitgenodigd voor deelname aan het onderzoek. Zij ontvangen namens de provincie een schriftelijke uitnodiging in de brievenbus. De huishoudens zijn willekeurig geselecteerd. Deelnemen kan door online een vragenlijst in te vullen. Inwoners die geen brief krijgen, maar wel graag willen meedoen, kunnen de vragenlijst invullen via www.startvragenlijst.nl/koopgedrag.
Onder deelnemers van het onderzoek worden 100 Horeca Cadeaukaarten van € 25,- verloot.

Privacy gewaarborgd
De privacy van deelnemers is gewaarborgd in overeenstemming met de privacywetgeving (AVG). Antwoorden van deelnemers zijn niet gekoppeld aan hun woonadres en worden uitsluitend gebruikt voor het Koopstromenonderzoek 2021.


Meer informatie
Voor meer informatie over het onderzoek is er de website www.kso2021.nl. Daar staat onder andere een kort filmpje met uitleg over het onderzoek.


Publicatiedatum: 20 September 2021 18:58

Blijf op de hoogte en volg ons